Výukový materiál určený pro studenty bakalářských a magisterských studijních programů vyučovaných na 2.LF UK v Praze. Týká se předmětů veřejné zdravotnictví, preventivní lékařství, hygiena, ekologie člověka a předmětu preventivní lékařství, epidemiologie a hygiena. Funkční potraviny jsou ty, které mají příznivý účinek na organismus. Probiotika a jejich účinky na zdraví představují současně nejvíce diskutovaný problém.
Příloha | Datum | Velikost | Přístupnost [?] | Klinicky citlivé [?] | Licence | |
---|---|---|---|---|---|---|
Funkční potraviny | 24.1.2012 | 70.5 KB | uživatel na příslušné fakultě | – |
Předměty/kurzy
- Hygiena [D0305065]
- Hygiena [D0701005]
- Preventivní lékařství [D0403025]
- Preventivní lékařství [D0502013]
- Preventivní lékařství [D0503001]
- Preventivní lékařství [D0504001]
- Preventivní lékařství [D0603021]
- Veřejné zdravotnictví [D0108205]
- Veřejné zdravotnictví [D0108305]
- VP - Ekologie člověka [D010002]
Obsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
Klíčová slova: funkční potraviny, probiotika, prebiotika, nutraceutika
citace: Dohnal Karel: Funkční potraviny. Multimediální podpora výuky klinických a zdravotnických oborů :: Portál 2. Lékařské fakulty [online] , [cit. 21. 11. 2024]. Dostupný z WWW: https://mefanet-motol.cuni.cz/clanky.php?aid=1863.