Výukový materiál pro bakalářské a magisterské studijní programy vyučované na 2.LF UK v Praze v předmětech veřejné zdravotnictví, preventivní lékařství, hygiena a v předmětu preventivní lékařství, epidemiologie a hygiena. Stanovení glykemického indexu u potravin s obsahem sacharidů nám umožňuje upravit stravování s ohledem na prevenci a léčbu řady závažných zdravotních problémů, jako je zejména obezita a diabetes druhého typu.
Příloha | Datum | Velikost | Přístupnost [?] | Klinicky citlivé [?] | Licence | |
---|---|---|---|---|---|---|
Glykemický index | 29.1.2012 | 140 KB | uživatel na příslušné fakultě | – |
Předměty/kurzy
- Hygiena [D0305065]
- Hygiena [D0701005]
- Preventivní lékařství [D0403025]
- Preventivní lékařství [D0502013]
- Preventivní lékařství [D0503001]
- Preventivní lékařství [D0504001]
- Preventivní lékařství [D0603021]
- Veřejné zdravotnictví [D0108205]
- Veřejné zdravotnictví [D0108305]
Obsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
Klíčová slova: glykemický index, postprandiální glykémie, prevence diabetu, redukční diety
citace: Dohnal Karel: Glykemický index. Multimediální podpora výuky klinických a zdravotnických oborů :: Portál 2. Lékařské fakulty [online] , [cit. 11. 11. 2024]. Dostupný z WWW: https://mefanet-motol.cuni.cz/clanky.php?aid=1864.