2.lékařská fakulta
Projekt MEFANET (MEdical FAculties Educational NETwork)

Funkční potraviny

Výukový materiál určený pro studenty bakalářských a magisterských studijních programů vyučovaných na 2.LF UK v Praze. Týká se předmětů veřejné zdravotnictví, preventivní lékařství, hygiena, ekologie člověka a předmětu preventivní lékařství, epidemiologie a hygiena. Funkční potraviny jsou ty, které mají příznivý účinek na organismus. Probiotika a jejich účinky na zdraví představují současně nejvíce diskutovaný problém.


Přílohy:
Příloha   Datum Velikost Přístupnost [?] Klinicky citlivé [?] Licence
ppt Funkční potraviny Stáhnout - Funkční potravinyOtevřít v novém okně - Funkční potraviny 24.1.2012 70.5 KB uživatel na příslušné fakultě Creative Commons License
 

Klíčová slova: funkční potraviny, probiotika, prebiotika, nutraceutika


Creative Commons LicenseObsah článku podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
autor: Karel Dohnal | pracoviště: Ústav veřejného zdravotnictví a preventivního lékařství | publikováno: 24.1.2012 | poslední úpravy: 29.1.2012
citace: Dohnal Karel: Funkční potraviny. Multimediální podpora výuky klinických a zdravotnických oborů :: Portál 2. Lékařské fakulty [online] 24.1.2012, poslední aktualizace 29.1.2012 [cit. 2019-08-18] Dostupný z WWW: <http://mefanet-motol.cuni.cz/clanky.php?aid=1863>.
 

Komentáře a diskuse

Vložit nový příspěvek:

Autor / e-mail: [ přihlášení/ověření uživatele ]
Titulek:
Text:
 
 Přidat štítek:   Štítek odeslán, děkujeme